Ensimmäisenä muokkasin alkuperäisestä reseptistä pois kookosmaidon, koska se jos mikä on kauhistus. Korvasin sen suoraan ruokakermalla. Myöskään vihreää currytahnaa en tehnyt itse, koska sitä valmiina Spice Upiltakin saa. Alkuperäiseen reseptiin oli kivasti laitettu myös eri kasvisvaihtoehtoja, joten parsakaalit vaihtuivat lennossa herkkusieniin. Pinaatti otti vain yksinkertaisesti skipin, koska unohdin sitä ostaa.

2 rkl soijakastiketta
2 tl hunajaa
1 tl srirachaa
1. Paloittele tofu ja laita hetkeksi talouspaperien väliin painon alle kuivumaan
2. Sekoita marinadiainekset (lueteltu yllä) pakastepussiin ja lisää tofupalat, sekoita kunnolla ja anna marinoitua
4 dl ruokakermaa
1 dl vettä
kasvisliemikuutio
2 kuivattua kaffirlimetin lehteä
kesäkurpitsaa
punainen paprika
herkkusieniä
limen mehua
2-3 rkl vihreää currytahnaa
riisiä
3. Pilko paprika, herkkusienet ja kesäkurpitsat reiluiksi lohkoiksi
4. Paista marinoidut tofut tilkassa öljyä kauniin ruskeiksi ja laita lautaselle syrjään
5. Lisää pannulle tilkka öljyä ja paista paprikoita ja kesäkurpitsaa muutamia minuutteja.
6. Lisää pannulle herkkusienet ja vihreä currytahna, pistin itse ihan kukkupäiset ruokalusikalliset. Paista muutama minuutti.
7. Lisää kerma, vesi, kasvisliemikuutio ja kaffirlimetin lehdet. Keitä 10 minuuttia.
8. Poista kaffirlimetinlehdet, lisää turaus limen mehua, maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Heitä tofut sekaan.
Tarjoa riisin kanssa.
Mies maistoi lusikallisen tuoreeltaan ja tofu sai hyvää palautetta. Kaksi päivää myöhemmin kun ruokaa syötiin, oli tofut hänenkin mielestä hieman litjahtaneet. Silti hän veteli hyvällä ruokahalulla annoksen, samalla kun itse keräsin tofun palat annoksesta pois. Ois varmaan pitänyt säästää tofut eri keppoon ja sekoittaa mukaan vasta tarjoiluvaiheessa. Hirveessä nälässä söin loppuannoksen, mutta en ottaisi toista kierrosta. Jotenkin taas tympii.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti