Saimme Samirin falafel kasvispyöryköitä. Mies on syönyt aiemmin falafeliä ja pitää siitä, itsellä ei taaskaan minkään valtakunnan kokemusta. Aloitin rohkeasti googlaamalla minkä kanssa falafeliä yleensä tarjotaan sekä kebab-pizzerioissa, että kotikokkioloissa. Katsoin turvallisimmaksi vaihtoehdoksi riisin ja kebab-kastikkeen. Vähän oli taas laiskuutta ilmassa, kun etsin lähikaupasta valmista kebab-kastiketta, jota ei tietenkään löytynyt. Pakkohan se oli sitten itse valmistaa, mutta onneksi Snelmannin sivuilta löytyi ihan asiallisen kuuloinen ohje.
Ajattelin olevani taas joku mastermind ja uppopaistaa falafelit, mutta en tiedä mistä lähti idea leivittää ne perunajauhoilla(?). En tietty tiedä olisiko mikä tahansa muu parantanut lopputulosta, mutta älkää nyt jumalauta niitä perunajauhoja ainakaan käyttäkä.
Pussi falafel kasvispyöryköitä
kananmunaa
jauhoja leivitykseen (vaikka korppujauhoja tms.)
Öljyä uppopaistamiseen
Riisiä
Kebabkastike:
Sipuli
Paprika
pieni prk tomaattipyrettä
2-5 valkosipulin kynttä
4 rkl siirappia
2 rkl sinappia
(2 rkl balsamicoa)
2 tl basilikaa
2 tl oreganoa
2 tl mustapippurirouhetta
1 tl chiliä
2 dl öljyä
Pilko sipulit ja paprika. Lisää mausteet. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää öljy pikkuhiljaa valuttaen. Anna maustua hetki.
No, kyllähän näitä nyt söi mutta ei ollut kyllä mitenkään erikoinen kokemus. Vähän kyllä heräsi kiinnostus joskus oikein tilata falafeliä, koska kokemusasiantuntijamieheni mukaan ne ovat hyviä. Olisi sitten jotain vertailupohjaa itselläkin :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti