Mutta ensin asiaan, eli reseptiin, josta korvasin jauhelihan härkiksellä. Kuvia härkispalloista ei ole, mutta havainnollistaakseni laitan kuvat aiemmin tekemistäni lihaversioista.
Riisiseos:
6 dl lihalientä
3 dl risottoriisiä
2 rkl voita
2 dl juustoraastetta
2 keltuaista
Täyte:
200g härkistä
sipuli ja maun mukaan valkosipulinkynsiä
2 rkl tomaattipyreetä
1 dl puna- tai valkoviiniä
1 tl chiliä, 1 tl sokeria, 2 tl timjamia, mustapippuria
mozzarellapallo
Leivitykseen:
2 dl korppujauhoja
2 munaa
Paistamiseen:
n. 5dl rypsiöljyä
1. Kuumenna lihaliemi kiehuvaksi. Paista riisejä pannulla voissa hetki ja lisää kauhallinen lihalientä, anna imeytyä ja lisää uusi kauhallinen. Toista, kunnes riisit ovat kypsiä. Siirrä riisi kulhoon ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon juustoraaste ja keltuaiset. Laita seos jääkaappiin noin tunniksi.
2. Kuullota sipuli ja valkosipuli pannulla. Lisää pyree, kuumenna ja lisää viini, tilkka vettä ja mausteet. Sekoita kunnolla. Lisää lopuksi härkis. Anna hautua noin 15 minuuttia. Leikkaa mozzarella kahdeksaan osaan.
3. Kastele kädet ja jaa riisi kahdeksaan osaan. Ota ensimmäisestä riisikasasta reilu puolet ja muotoile siitä kädessäsi pieni kuppi. Täytä härkiksellä ja mozzarellalla, taputtele loput riisistä päälle ja muotoile palloksi. Kun kaikki kahdeksan palloa ovat valmiina, laita ne jääkaappiin ainakin puoleksi tunniksi.
4. Riko munien rakenne rikki syvällä lautasella ja laita korppujauhot toiselle lautaselle. Pyörittele pallot ensin kananmunassa ja lopuksi korppujauhossa. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa (180 asteiseksi) ja paista pyörykät kullanruskeiksi ja rapeiksi. Nosta lopuksi valumaan talouspaperin päälle.
5. Tarjoile tomaattisalsan tai makean chilikastikkeen kanssa.
Vinkki! Jos tarjoilet arancinit vasta myöhemmin, kuumenna ne 200 asteisessa uunissa
Oma selkärankani on etenkin lomalla papyruskääröäkin hauraampi, joten skippasin tämän makuelämyksen. Mieheni mielestä härkisversio ei oikeastaan eronnut mitenkään jauhelihaversiosta. Ystäväni, joka ei lihaversiota ole maistanut, kehui pallukoita taivaallisiksi! Hänen mukaansa ne "eivät olleet kuivia, eikä liian kosteita, vaan just avot". Ehkä vähän harmittaa etten itse maistanut, mutta se tarkoittaa vaan sitä, että härkishaaste vaanii minua edelleen.
Seuraavalla viikolla onnistuimme viikon salaattihaasteessa, mutta sekin oli veljeni ja hänen vaimonsa ansiota. Yökyläillessämme heillä saimme tajunnanräjäyttävän hyvää kanasalaattia <3
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti