
4 valkosipulinkynttä
2 sipulia
iso tomaatti
punainen ja vihreä paprika
noin pari dl silputtua jäävuorisalaattia
1 tl paprikajauhetta
1 tl chilijauhetta
1 tl kurkumaa
1 tl juustokuminaa
1 tl suolaa
korianteria
noin puoli dl sitruunamehua
1. Viipaloi tofu ja laita kuivumaan talouspaperien väliin painon alle
2. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli, paloittele tomaatti ja paprikat. Silppua jäävuorisalaatti.
3. Paista sipulia ja valkosipulia tilkassa öljyä pari minuuttia. Lisää tomaatti ja paista pari minuuttia lisää. Lisää paprikat ja paista taas hetki.
4. Lisää mausteet ja sekoita huolellisesti.
5. Murenna kuivunut tofunut käsin ja lisää pannulle. Sekoita hyvin.
6. Lisää kaalisilppu ja paista enää noin minuutti.
7. Ota liesi pois päältä ja anna ruuan levätä pari minuuttia kannen alla. Lisää lopuksi sitruunamehu.
Tofun marinointikriisissäni lisäsin mausteiden määrää vähintään puolella, koska päädyin taas kerran käyttämään maustamatonta tofua. Jos jotain tämä kasvissekoilukokemus on opettanut, niin sen ettei mausteita ole koskaan liikaa.
Parempi puoliskoni maisteli ruokaa heti tuoreeltaan ja tykästyi todella, saa kuulema toistekin tehdä :) Vähän jäi harmittamaan, etten itse silloin maistanut, koska seuraavana päivänä maut olivat jo miedontuneet. Oli se ihan jeppis hyvää, mutta ei säväyttävää. Pitänee seuraavaksi tehdä pyttistä niin, että se tulee suoraan syöntiin.
Salaattipäivä saattoi olla yhtä suurta itsepetosta, mutta koska lautasella oli enemmän kasviksia kuin lihaa, niin salaatiksi se lasketaan. Pyttiksestä jäi yli jäävuorisalaattia ja keltainen paprika, joten ostin niiden seuraksi kirsikkatomaatteja ja -nam- grillitassuja. Grillitassut pannulla kypsiksi, salaatti ja paprika silpuksi ja tomaatit puoliksi, tadaa! Valmis ravitseva salaatti. Ennenkaikkea torjuin hävikkiruuan syntymistä, joten omatuntoni on sopivasti viherpesty.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti