Broileri-riisisalaatti

2 dl kokojyväriisiä
2-3 rkl vihreää pestoa
n. 500g broilerisuikaleita (marinoimaton)
basilikaa, oreganoa, rosmariinia ja timjamia
suolaa, valkosipulijauhetta ja persiljaa
200g tomaatteja
200g tummia viinirypäleitä
muutama kevätsipuli
100g rucolaa
1 ruukku viinisuolaheinää
Keitä riisit kypsiksi kasvisliemessä ja valuta tarvittaessa. Lisää joukkoon pestokastike, basilikaa, oreganoa, rosmariinia ja timjamia.
Paista broilerit tilkassa rasvaa/öljyä ja mausta suolalla, valkosipulijauheella ja persiljalla.
Laita tomaatit, viinirypäleet, viinisuolaheinät, rucola ja hienonnettu kevätsipuli kulhoon ja sekoita. Lisää joukkoon broilerit ja riisi. Voit myös tarjoilla riisit erikseen, mikäli keität ne paksuksi mömmöksi kuten allekirjoittanut.
Riisi tosiaan tanssi ja soi mitä ilmeisemmin hyvin ylikypsäksi, koska kattilasta löytyi lähinnä liisterimöntti, johon urheasti sekoittelin peston ja mausteet. Päädyin esteettisistä syistä tarjoilemaan riisin erikseen ja olihan siinä sekin etu, että sen pystyi lämmittämään.
Salaatti oli todella hyvää, jopa niin hyvää että unohdin koko salaatinkastikkeen. Joku uusi erikoinen makumaailma tästä avautui, mutta tietenkään ei tullut tutkittua sen tarkemmin oliko se viinisuolaheinästä vai mistä. Ihan btw, nimestään huolimatta viinisuolaheinä ei ole heinää, vaan sellainen lehtevä puska mikä löytyy vihannesosaston yrttiruukkujen joukosta.
Totesimme myös, että riisi sellaisenaan sopisi myös lisukkeeksi muillekin ruuille. Yrtit tekevät kyllä ihmeitä! Pitänee seuraavaksi stalkkailla pakastealtaista yrttiseoksia, tiedä vaikka tulisi useamminkin niitä käytettyä. Tietysti tuoreet yrtit olisivat kai niitä parhaita, mutta itsellä ei tällä hetkellä juurikaan tule käytettyä yrttejä muuten kuin salaatti/vegepäivänä, joten yli jääneet puolikkaat ruukut ym. lentää yleensä roskiin. Ruuan pois heittäminen tuntuu aina pahalta, joten ehkä pakasteyrtit auttaisivat tähän vaivaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti