torstai 16. toukokuuta 2019

Tomaatti-mozzarellapizzaa ja yleistä vegeilyä

Tämä viikko on ollut oikeaa vegejuhlaa, kiitos pizzainnostuksen sekä äärettömän väsymyksen. Pakastealtaasta löytyvä mozzarellapizza on vain niin hyvää ja valaistuin vasta, että kyllä, sitä voi tehdä ihan itsekin. Googlailu tuotti taas oikein hyvää tulosta mozzarella-tomaattipizzan ohjeen merkeissä. Nyt jälkeenpäin on hyvä todeta, että näin maukkaan mutta yksinkertaisen pizzan äärellä sitä vähän häpeää ettei omasta päästä lähtenyt reseptiä, vaikka muuten kokkailussa suosin omasta-päästä -reseptejä.

Pizzapohjia pakastealtaasta                     
tölkki tomaatti-oliivipastakastiketta         
juustoraastetta                                             
mozzarellaa                                              
tomaatteja                                                 
vihreää pestoa
oreganoa

Laita pizzapohja(t) pellille leivinpaperin päälle ja sivele pastakastike pintaan. Ripottele juustoraastetta reippaasti. Peitä raaste viipaloiduilla mozzarella- ja tomaattisiivuilla, sekä sipaise näiden pintaan pestoa. Ripottele päälle vielä oreganoa. 
Paista 225 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 15 min.

Tomaatti-OLIIVIpastakastike luonnollisesti epäilytti minua ja ostotapahtumassa päässäni pyöri kimppu ajatuksia miten oliivi ilmenee ko. kastikkeessa. Johtopäätökseni oli, että puristettuna, mutta ilokseni siellä olikin kokonaisia oliiviviipaleita.

Sunnuntai-versio meni vähän vihkoon, kun unohdin pizzat hieman liian pitkäksi ajaksi uuniin ja polttamisella saavutettu rapeuskin oli karissut maanantain lounastuntiin mennessä. Tästä sisuuntuneena tein samoja pizzoja uudestaan keskiviikkona illalliseksi ja ai että oli hyvää!

Maanantai-iltana olin niin kanttu vei, etten jaksanut miettiä sen enempää tiistain ruokaa. Onneksi kaapista löytyi valmis pussi kasvishernekeittoa. Se olikin oikein hyvä valinta, eikä edes unohtunut sinappi häirinnyt makuelämystä. Tätä tulee varmasti jatkossakin käytettyä.

Koska koko alkuviikko ahkerasti vegeiltiin, palkitsin itseni cobb-salaatilla, jonka reseptin esittelin jo aiemmin blogissa. Siinä on salaatti minun makuuni.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti