Yhdistelin eri lähteiden Tom Yam -reseptit ja tällaista siitä lopulta tuli:

Tom Yam Nam Nam -keitto tofusta
1 dl Tom Yam tahnaa
3 valkosipulin kynttä
1 iso punainen chili
1 punainen paprika
1,2 l kasvislientä
200g herkkusieniviipaleita (säilyke)
250g luumutomaatteja halkaistuna
250g tofua (maustamaton)
0,5dl kalakastiketta
0,5dl limen mehua
½ rkl sokeria
tuoretta korianteria
1. Kuutioi tofu ja laita kuivumaan kahden talouspaperin väliin. Päälle kannattaa laittaa pieni paino.
2. Laita kattilaan liraus öljyä ja kuumenna tom yam -tahna ja valkosipuli. Lisää paprika ja chili, kuumenna hieman ja lisää kasvisliemi sekä sienet. Keittele hetki ja lisää tomaatit, kalakastike, limen mehu ja sokeri.
3. Paista tofut rapsakoiksi lorauksessa öljyä paistinpannulla ja lisää keiton sekaan. Anna kiehua vielä hetki. Lisää lopuksi tuoretta korianterisilppua. Tarjoa riisin kanssa.
Vaiheilin aika lailla tofun marinoimisen kanssa ja olinkin jo menossa suinpäin laksa-reseptin soijakastike-fariiniseosmarinadin kimppuun. Soijakastiketta ei kuitenkaan ollut tarpeeksi, joten miksasin mukaan seesamiöljyä. Luojan kiitos jätin viime hetkellä marinadin pois, kun ymmärsin että makumaailmat voivat sekoittua pahemman kerran. Mies ehdotti, että marinoidaan todut Kentucky whiskey BBQ-kastikkeella, mutta kipattiin sekin elämys toistaiseksi. Tällä kertaa luotan siihen, että tofut imevät keitosta makua. Itse imaisin ruuanlaittoon tarkoitetusta valkkarista lasillisen akuuteimpaan tofuahdistukseen.
Töissä koitti totuuden hetki ja voi pojat tämä on järkyttävän hyvää! Lempeä tulinen jälkimaku, mutta ei kuitenkaan liikaa. Talven pakkasia odotellessa, tämä ruoka hellii kylmästä kolottavia luita ja vähän ehkä sieluakin. Rapeaksi paistettu ja liemessä makua imenyt tofu antoi keitolle kivasti rakennetta. Tofua tullaan käyttämään kyllä uudestaankin!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti