Harhauduin pekonia etsiessä Mifu-hyllylle. Siinä tuote, josta julistin sen tullessa markkinoille, ettei tuota paskaa minun keittiöstäni tule löytymään. Paitsi nyt... Tutkin eri vaihtoehtoja ja päädyin helpon vegepäivän toivossa Mifu Jauhikseen, koska paketissa luvattiin että sitä voi käyttää kuin jauhelihaa.
Rakastan Maggin perinteistä jauhelihakastiketta (lisää vain vesi, sipuli ja jauheliha), joten tein ultimaattisen testin toimiiko Mifu tosiaan kuin jauheliha. Valmistin kastikkeen juuri niinkuin jauhelihasta tekisin, unohtamatta jauhelihamaustetta. Kastike näytti muuten ihan oikealta, väri vain taittui vahvasti oranssiin. Keitin perunat seuraksi ja mukaan vielä etikkapunajuuria. Odotukset olivat korkealla.
Okei, tämä ei ole jauhelihaa nähnytkään (en tiennyt mitä oikein odotin?!). Mifupalojen rakenne oli aika karkea ja jauhelihamauste oli selkeästi väärä mauste tähän soosiin. Mauste hyppäsi silmille joka suupalalla, niinkuin sitä olisi kaadettu jälkikäteen rutikuivien palojen päälle. Manasin taas mielessäni, että miksi menin taas tähän halpaan, kaikki nämä "lihankorvikkeet" pitäisi oikeasti maustaa yrteillä ja kaikella muulla mahdollisella, koska muuten ne ovat auttamattoman mauttomia. Ehkä jo ensi kerralla...
Kyllä tätä söi, ei siis aivan toivoton tulevaisuuden vaihtoehto. Ehkä kastikkeen sekaan voisi laittaa suolakurkkua tai herkkusieniä tai mitä tahansa makua tuomaan. Kaikki mikä vie huomion pois itse korvikelihasta on taatusti plussaa. Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä :D
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti