Viikko korkataan rouheasti vegepäivällä ja tällä kertaa vuorossa on täytetyt paprikat. Joskus vuosia vuosia sitten söin siskoni luona soijarouheella ym. täytettyjä paprikoita ja silloin en olisi osannut sanoa onko siinä jauhelihaa vai muuta, mutta helvetin hyvää se oli. Kolusin monia reseptejä läpi, mutta löytäessäni erittäin hyvän kuuloisen meksikolaistyyliset täytetyt paprikat-reseptin tiesin, että se on tässä.
4 isoa paprikaa
2 dl soijarouhetta
1,5 dl riisiä
kasvislientä
230 g kidneypapuja
1 dl säilykemaissia
1 iso sipuli
4 valkosipulin kynttä
1 iso punainen chili
½ rasiaa (125g) miniluumutomaatteja
1 tlk ananasta
pieni purkki salsakastiketta (reipas 2dl)
juustodippi tai juustoraastetta
1. Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen
2. Keitä riisit pakkauksen ohjeen mukaan kasvisliemessä
3. Puolita paprikat ja poista siemenet ym ylimääräinen, laita pellille leivinpaperin päälle.
4. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Hienonna chili. Pilko tomaatit pieniksi paloiksi.
5. Kuullota sipulia ja valkosipulia tilkassa öljyä. Lisää chili ja soijarouhe, paahda hetki.
6. Lisää ananasmehu, ananas, maissi, pavut ja tomaatit. Paista hetki sekoitellen.
7. Lisää salsakastike ja paista vielä hetki.
8. Sekoita riisi soijarouhe-kasvissekoitukseen ja täytä paprikat kukkua myöden. Päälle juustodippiä tai -raastetta.
9. Laita uuniin noin puoleksi tunniksi.
Ensinnäkin tuolla täytemäärällä täyttäisi neljä vesimelonin puolikasta, että kannattaa ostaa joko enemmän kuin neljä paprikaa tai sitten tehdä täytettä vähemmän.
Paprikat oli ihan hyviä, olisin vain itse kaivannut vielä enemmän potkua täytteeseen. Seuraavalla kerralla lisään pannulle srirachaa, jalapenoja tai muuta tujua makua antamaan.
Paprikoilla mentiin kaksi päivää, koska edelleen siintää mielessä vegevapaa kesäloma viherpestyllä omallatunnolla :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti