Saimme lahjaksi paketin Vöneriä (meitä selkeästi vihataan paljon), joka on kasvisversio döneristä, eli kebabista. Maistuu kuulema "aivan samalta kuin liha", mitä uskallan kovin epäillä. Tuijottelin viikon verran vihamielistä ja ehkä hieman murisevaa Vöner -pakettia jääkaapissa, kunnes uskaltauduin testaamaan mitä siitä tulee.
Lähdin ensimmäisenä etsimään, miten Vöner pitäisi maustaa ja löysin hyvän kuuloiseen ohjeen Festivus! -blogista. Hyvän kuuloisen erityisesti siksi, että pakettiin kuuluu kahta erilaista kastiketta, joiden toivon peittävän muut maut alleen.
1 pkt Vöneriä
Tomaattikastike:
1 tlk paseerattua tomaattia
1 rkl Harissa-tahnaa
ripaus suolaa
Jugurttikastike:
2 dl kreikkalaista jugurttia
7 valkosipulin kynttä
0,5rkl minttua
1. Laita tomaattikastikkeen ainekset kattilaan ja keittele hetki miedolla lämmöllä
2. Sekoita jugurttikastikkeen ainekset. Itse pistin reilusti valkosipulia, mutta kukin oman makunsa mukaan. Käytin kuivattua minttua, koska kokonaista tuoretta mintturuukkua en saisi käytettyä mihinkään.
3. Paista Vöner-lastut tilkassa voita pannulla
4. Tarjoa haluamasi lisukkeen kanssa (riisi, lohkoperunat, kermaperunat, ranskalaiset ym.)
Ensialkuun pahoittelut huonosta kuvasta, mutta toisaalta parempi asettelu tai muukaan ei olisi muuttanut tätä kammotusta paremmaksi. Vönerit olivat kuin pahvin paloja, eikä tuntuma muuttunut vaikka ne verhoili molemmilla kastikkeilla ja riisillä. Lopulta lautasella oli vain epämääräinen sotku, jossa kaikki maut riitelivät keskenään. Ei jatkoon.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti