keskiviikko 7. elokuuta 2019

Kesäkurpitsamoussakka soijarouheella

Sain anopin kasvimaalta kesäkurpitsoja, joten eikun tuumasta toimeen ja loman lopettajaisiksi kesäkurpitsamoussakkaa. Olen tehnyt tätä aiemmin lihaversiona ja nyt päädyin kokeilemaan miten homma toimii jauhelihan sijasta soijarouheella. Modasin hieman alkuperäistä ohjetta tarkoituksena tehdä kertasyöntiannos, mutta vähän se meni vihkoon. Noin 2,5dl (kuivaa) soijarouhetta vastaa 400g jauhelihaa, joten laitoin tähän ihan liikaa, 1dl olisi riittänyt hyvin.

Kastike:                                                          


2 dl soijarouhetta
5-7,5 dl kasvislientä
yrttimausteseosta (vapaavalintainen)
mustapippurirouhetta
(suolaa)
5-6 valkosipulin kynttä
400g tomaattimurskaa
oreganoa

Munamaito:
1 prk (2,5dl) Kolmen juuston kermaa
2 kananmunaa
ripaus suolaa

Lisäksi:
kesäkurpitsa

Pinnalle ja väliin:
juustoraastetta

1. Keitä 5-7,5dl kasvislientä, lisää joukkoon yrttimausteseosta ja/tai muita haluamiasi mausteita. Lisää soijarouhe ja anna liota hetki. Siivilöi tiuhalla siivilällä ylimääräinen neste pois.
2. Paista liotettu soijarouhe ja pilkottu sipuli runsaassa voissa. Lisää murskatut valkosipulinkynnet, tomaattimurska, oregano ja mustapippurirouhe. Anna kiehua muutama minuutti.
3. Sekoita munamaidon ainekset.
4. Viipaloi kesäkurpitsa pituussuunnassa juustohöylällä.
5. Lado voideltuun vuokaan vuoronperään kastiketta, kesäkurpitsaviipaleita ja juustoraastetta lasagnen tapaan. Lisää puolessa välissä puolet munamaidosta ja loput päälimmäiseksi. Ripottele päälle runsaasti juustoraastetta.
6. Paista 200 asteessa noin 45-60 minuuttia.   

Ruoka oli ihan hyvää, mutta seuraavalla kerralla en lisäisi enää suolaa kasvisliemen jälkeen. Juustoraaste antoi maukasta rakennetta, eikä sitä voi olla koskaan liikaa. Paluu arkeen ja kasvisruokapäivään sujuu kuitenkin melko nihkeästi, mutta yritän vielä toistamiseen tällä viikolla nautiskella tätä mättöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti