Tämä viikko on ollut jaksamisen kannalta taas melko vaikea, joten kasvisruokapäivä lusittiin pakastepinaattikeiton voimin pois alta. Salaattipäivä napsahti perjantaille, jolloin jo kaipasi jotain lohturuokaa. Mielessä siinsi muistot aiemmin tekemästäni kinkkusalaatista, joten mikä onni ja ilo kun löysin samantyyppisen reseptin HK:n sivuilta. Modasin hieman alkuperäistä ohjetta lähikaupan valikoimaan sopivaksi.
Maalaispalvikinkkua
pkt pekonisuikaleita
pastaa
punasipuli kuutioina
puolitettuja kirsikkatomaatteja
paprika
1 dl maustekurkkukuutioita
Kastike:
200g kermaviiliä
n. ½dl aiolia
½ maustekurkkujen lientä
2 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl sinappia
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
½ tl mustapippurirouhetta
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. keitä pasta lähes kypsäksi, vähennä keittoajasta 1 minuutti. Ruskista pekonisuikaleet pannulla ja anna jäähtyä talouspaperin päällä. Kuutioi kinkku, suikaloi paprika ja puolita kirsikkatomaatit. Sekoita kaikki ainekset kastikkeen joukkoon ja anna maustua jääkaapissa ainakin pari tuntia.
Tämä oli oikein hyvä lohturuoka-salaattipäivä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti