maanantai 30. syyskuuta 2019

Soijarouhe-paprika-herkkusienikastike

Yritin taas ymmärtää soijarouheen syvintä olemusta ja haeskelin eri reseptejä. Vegaaniliiton sivuilta löytyi ihan hyvän kuuloinen ohje, jota ilahtuneena lähdin testaamaan. Tällä erää kastiketta ryhdittäisi paprika ja herkkusienet, mutta mikä parasta: soijarouhe marinoidaan soijakastikkeella! Kuulostaa lähtökohtaisesti erittäin hyvältä!

1,5dl soijarouhetta
2 dl vettä                                                  
1 prk tomaattisosetta 
1 sipuli
2-5 valkosipulin kynttä
prk herkkusieniä
paprika
soijakastiketta
basilikaa
paprikajauhetta

1. Liuota soijarouhetta vedessä hetki
2. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulit. Kuullota kattilassa.
3. Kaada soijarouheesta vesi pois ja lisää tilalle soijakastiketta. Kippaa kattilaan sipulien kanssa. 
4. Lisää pannulle pilkottu paprika ja valutetut herkkusienet, paista hetki.
5. Lisää vesi, tomaattimurska ja mausteet. Anna kiehua vielä hetken.

Kai se vika on vain minun korvieni välissä, mutta tämä oli ihan hirveää moskaa. Vetistä ja mautonta. Taistelin muutaman haarukallisen ääntä kohti ja kippasin loput roskiin. Kai sitä leivälläkin elää. Miten tämä voi olla niin helvetin hankalaa ja ennenkaikkea miten jotkut voivat syödä näitä sotkuja päivästä toiseen hyvällä ruokahalulla? Turhauttavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti