Tällä viikolla lähdettiin tiukasti heti maanantaina salaattipäivän kimppuun. Todella "yllättävänä" raaka-ainevalintana taas kana, mutta mitä siihen kylkeen. Jääkaapista löytyi sekä aurajuustoa, että salaattijuustoa ja siitähän se ajatus taas lähti. Voiko olla parempaa kuin kana-aurajuustosalaatti? Koska anopin kasvimaalta oli edelleen kesäkurpitsaa myös jemmassa, korvasin kurkun sillä.
paketti aurajuustoa
pussi jääsalaattia
kesäkurpitsaa (tai kurkkua)
tölkki ananaspaloja
farfallepastaa
(oliivi)öljyä
oreganoa
mustapippuria
1. Keitä pasta, kaada vesi pois, huuhtele kylmällä vedellä, laita loraus öljyä ja oman maun mukaan oreganoa.
2. Paista kana ja mausta tarvittaessa
3. Revi salaatti, kuutioi kesäkurpitsa (tai kurkku), murenna aurajuusto, valuta ananakset
4. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja heitä perään ripaus mustapippurirouhetta.
Aivan törkeän hyvää, suosittelen mihin tilaisuuteen vain, niin arkeen kuin juhlaan.
Kasvisruokapäivänä tein Tom Yam Nam Nam -risottoa, koska siitä keittoversiosta tykkäsin oikeasti. Keitto muuntui kätevästi risotoksi, kun laiskuuttani heitin loppuvaiheessa riisit keiton sekaan. Kun riisit olivat kypsiä, oli keitosta muotoutunut risotto ja sehän kyllä passasi. Korvasin alkuperäisestä reseptistä tuoreen chilin lorauksella srirachaa ja se kyllä toimi oikein hyvin. Risotosta riitti kahdelle päivälle ihan mainiosti, joten taas astetta keveämmällä omallatunnolla :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti