lauantai 21. syyskuuta 2019

Thaimaalaistyylinen kanasalaatti

Viime viikolla teki mieli jotain itämaistyyppistä salaattiratkaisua ja löysinkin hyvän reseptin, jota jouduin hieman modaamaan Salen valikoimaan taipuvaksi. Samalla otin skipin maapähkinäkastikkeelle, koska kerran tehdessäni jotain thaimaalaista maapähkinäkanaa koin samantyyppisen järkytyksen kuin kookosmaidon kanssa. Ruuan ei nyt vain kuulu olla niin makeaa.

                                                                kanasuikaleita                                         

jäävuorisalaattia
keskikokoinen kurkku
2-3 porkkanaa
punasipulia
paprika
nippu korianteria
1 dl suolattuja ja paahdettuja maapähkinöitä

Salaattikastike:
½ dl riisiviinietikkaa
½ dl sweet chili -kastiketta
½ tl sokeria
suolaa ja mustapippuria

Leikkaa kaali suikaleiksi ja paprika suupaloiksi. Leikkaa kurkku kahtia ja koverra pehmeä sisus pois, suikaloi tikuiksi. Kuori porkkanat ja suikaloi nekin tikuiksi. Silppua sipuli. Revi korianterin lehdet. Sekoita kaikki ainekset keskenään, myös maapähkinät. 
Sekoita kastikeainekset (tein itse tuplamäärän) ja kaada salaatin sekaan.
Kypsennä kanasuikaleet ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada kypsät kanapalat salaatin päälle.

Olin taas kaukaa viisas ja tein kastikkeen eri kippoon, koska salaatti oli seuraavan päivän eväs. Sekoitin kastikkeen salaatin sekaan vasta kun aloimme syömään. Salaatti oli ihan hyvää, kastike vaan oli melkoisen kirpakka. Ehkä se maapähkinäkastike olisi taittanut kirpeyttä, mutta itse lusin mieluummin salaattini ilman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti