Salaattia (esim. jääsalaatti)
Paistettuja kanasuikaleita
Tomaattia
Avokadoa
Pekonia
Aurajuustoa
Keitettyjä kananmunia
Punasipulia
En ole koskaan käyttänyt avokadoa, joten luotin sokeasti vihanneshyllyn ”syöntikypsä avokado” -merkintään ja kaipa se oli sellaista kun pitikin. Leikkaa pitkittäissuunnassa kahtia ja poista sisällä oleva kivi. Helpoiten avokadon saa kuoresta lusikkaa käyttämällä. Ja ihan masterpro-tipsinä, jos kuorittua ja pilkottua avokadoa ei syö heti, kannattaa ruiskia päälle sitruunamehua tummumisen estämiseksi.
Kreikkalainen kanasalaatti oli jo
asteen verran parempi yritys.
Pussillinen salaattia revittynä
lautaselle, kurkku ja pari tomaattia/kirsikkatomaattirasia
pilkottuna, punasipuli ja paprika suikaleina, joukkoon 200g
fetajuustoa kuutioina ja noin 20 kpl oliiveja. Salaattikeon päälle
currylla (2-3tl) maustettuja, paistettuja kanasuikaleita 250g,
suositus olisi kai marinoimattomia mutta itse käytin
hunajamarinoituja. Jäähtyneiden kanojen joukkoon vielä 1/2 dl
majoneesia (esim. aiolia NAM) ja 200g turkkilaista jugurttia tai
kermaviiliä.
Itse tosiaan tuplasin koko kanahässäkän, että se
terveellisyysnäkökulma meni ehkä siinä, mutta helvetin hyvää se
oli.
Kasvisruokapäivä venyi kahteen
puhtaasti siksi, etten huomannut reseptin olevan 6 hengelle 😀
Päädyin siis tekemään hapan-imelää soijawokkia, koska
soijarouhe on etäisen tuttu nuoruuden kasvisruokasekoilusta ja
perinteisesti kaikki hapan-imelä on hyvää.
150g soijasuikaleita
5-7dl kasvislientä
2 sipulia hienonnettuna
1-2 valkosipulin kynttä
1 porkkana raastettuna
1 vihreä ja 1 punainen paprika
viipaloituna
1 purkki ananaspaloja, valutettuna
Wokkauskastike:
ananaspurkin liemi
1 rkl soijakastiketta
3 rkl valkoviini- tai riisiviinietikkaa
1tl Worchester-kastiketta
1 dl vettä
tummaa ruokosokeria 1-4rkl
3rkl ketsuppia
1 rkl maissi- tai vehnäjauhoja
Keitä soijasuikaleita kasvisliemessä
10min siten, että soijat peittyy kokonaan nesteen alle. Sekoita
wokkauskastikkeen aineet yhteen. Kuullota sipuli ja valkosipuli
öljyssä, lisää porkkanaraaste (itse pilkoin) ja paprikat. Paista
pari minuuttia, lisää keitetyt soijasuikaleet ja paista vielä 2-3
minuuttia. Lisää ananaspalat ja wokkauskastike. Keitä noin 3
minuuttia.
Tarjoa riisin tai nuudelien kanssa.
Suhtauduin liemessä poreileviin
juustonaksun näköisiin soijasuikaleihin epäilevästi, mutta joudun
myöntämään että lopputulos oli hyvä. Rakenne toi mieleen
yllättävänkin paljon liha/kanasuikaleet ja hapan-imeläkastike
teki kyllä tehtävänsä. Kieltämättä mietin, että jos
soijasuikaleet keittäisi liha/kanaliemessä voisi tulos olla vielä
parempi, mutta siihen en tietenkään lähde (vielä).
Soijasuikaleet olivat todella
positiivinen yllätys ja varmasti jatkossakin niitä tulee käytettyä.
Pohjimmaisena kuitenkin hämmentävä ajatus siitä, että onko
kasvisruoka hyvää vain sillä ehdolla, että se muistuttaa lihaa.
Jään seuraamaan tilannetta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti