tiistai 23. huhtikuuta 2019

Cobb- ja kreikkalaista kanasalaattia sekä hapan-imelä soijawokki

Tässä lähdettiin oikein soitellen sotaan ja vietettiin ekalla viikolla kaksi salaatti- ja kaksi kasvisruokapäivää. Tosin salaattipäivinä tarjolla oli Cobb-salaattia, joka ihan rimaa hipoen täyttää salaatin tunnusmerkistön sekä kreikkalaista kanasalaattia, johon tuplasin kanan määrän 😂

Cobb-salaatti                                               
Salaattia (esim. jääsalaatti)
Paistettuja kanasuikaleita
Tomaattia
Avokadoa
Pekonia
Aurajuustoa
Keitettyjä kananmunia
Punasipulia



En ole koskaan käyttänyt avokadoa, joten luotin sokeasti vihanneshyllyn ”syöntikypsä avokado” -merkintään ja kaipa se oli sellaista kun pitikin. Leikkaa pitkittäissuunnassa kahtia ja poista sisällä oleva kivi. Helpoiten avokadon saa kuoresta lusikkaa käyttämällä. Ja ihan masterpro-tipsinä, jos kuorittua ja pilkottua avokadoa ei syö heti, kannattaa ruiskia päälle sitruunamehua tummumisen estämiseksi.

Kreikkalainen kanasalaatti oli jo asteen verran parempi yritys. 

Pussillinen salaattia revittynä lautaselle, kurkku ja pari tomaattia/kirsikkatomaattirasia pilkottuna, punasipuli ja paprika suikaleina, joukkoon 200g fetajuustoa kuutioina ja noin 20 kpl oliiveja. Salaattikeon päälle currylla (2-3tl) maustettuja, paistettuja kanasuikaleita 250g, suositus olisi kai marinoimattomia mutta itse käytin hunajamarinoituja. Jäähtyneiden kanojen joukkoon vielä 1/2 dl majoneesia (esim. aiolia NAM) ja 200g turkkilaista jugurttia tai kermaviiliä
Itse tosiaan tuplasin koko kanahässäkän, että se terveellisyysnäkökulma meni ehkä siinä, mutta helvetin hyvää se oli.

Kasvisruokapäivä venyi kahteen puhtaasti siksi, etten huomannut reseptin olevan 6 hengelle 😀 Päädyin siis tekemään hapan-imelää soijawokkia, koska soijarouhe on etäisen tuttu nuoruuden kasvisruokasekoilusta ja perinteisesti kaikki hapan-imelä on hyvää.



150g soijasuikaleita
5-7dl kasvislientä
2 sipulia hienonnettuna
1-2 valkosipulin kynttä
1 porkkana raastettuna
1 vihreä ja 1 punainen paprika viipaloituna
1 purkki ananaspaloja, valutettuna

Wokkauskastike:
ananaspurkin liemi
1 rkl soijakastiketta
3 rkl valkoviini- tai riisiviinietikkaa
1tl Worchester-kastiketta
1 dl vettä
tummaa ruokosokeria 1-4rkl
3rkl ketsuppia
1 rkl maissi- tai vehnäjauhoja

Keitä soijasuikaleita kasvisliemessä 10min siten, että soijat peittyy kokonaan nesteen alle. Sekoita wokkauskastikkeen aineet yhteen. Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä, lisää porkkanaraaste (itse pilkoin) ja paprikat. Paista pari minuuttia, lisää keitetyt soijasuikaleet ja paista vielä 2-3 minuuttia. Lisää ananaspalat ja wokkauskastike. Keitä noin 3 minuuttia.
Tarjoa riisin tai nuudelien kanssa.

Suhtauduin liemessä poreileviin juustonaksun näköisiin soijasuikaleihin epäilevästi, mutta joudun myöntämään että lopputulos oli hyvä. Rakenne toi mieleen yllättävänkin paljon liha/kanasuikaleet ja hapan-imeläkastike teki kyllä tehtävänsä. Kieltämättä mietin, että jos soijasuikaleet keittäisi liha/kanaliemessä voisi tulos olla vielä parempi, mutta siihen en tietenkään lähde (vielä).

Soijasuikaleet olivat todella positiivinen yllätys ja varmasti jatkossakin niitä tulee käytettyä. Pohjimmaisena kuitenkin hämmentävä ajatus siitä, että onko kasvisruoka hyvää vain sillä ehdolla, että se muistuttaa lihaa. Jään seuraamaan tilannetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti