torstai 25. huhtikuuta 2019

Juustoinen makaronilaatikko Murusta

Nyt ollaan jännän äärellä. Päätin tehdä heti maanantaiksi Koskenlaskija- makaronilaatikkoa, enää puuttui jauhelihaa korvaava ainesosa. Harkitsin soijarouhetta, Mifua, linssejä, auringonkukansiemeniä (joo älä edes kysy) ja kaikkea siltä väliltä. Päädyin Mifuun, vaikka olenkin vannonut ettei sitä minun keittiööni tule. Eikä tullut nytkään, kun en lähikaupasta sitä löytänyt. Suurin haaste on yleensäkin löytää kaikkia vegeruokajuttuja, kun ei edes tiedä mistä hyllystä niitä etsisi. Mifua etsin toiveikkaana juustohyllystä, lihahyllystä ja eineshyllystä, en löytänyt. Eineshyllystä löytyi yksi paketti Muru kaurajauhista, joka ilokseni näytti juurikin samalta kuin paistettu jauheliha. Sitä siis!
Yritän tehdä kasvisruokapäivistä vähemmän rangaistusluontoista, joten tein makaronilaatikon ihan samoin kuin tekisin jauhelihasta. Keitin 5dl täysjyvämakaroneja lihaliemessä ja lisäsin loppusalla paketillisen Koskenlaskijajuustoa. Sekoittelin kunnes juusto oli sulanut ja kippasin uunivuokaan. Silppusin sipulin ja kuullotin pannulla öljyssä hetken ennenkuin lisäsin kaurajauhikset sekaan. Maustoin jauhelihamausteella, mustapippurilla ja paprikajauheella. Pieni hetki pannulla ja kippaus uunipataan makaronien seuraksi. Päälle juustoraastetta ja uuniin 200 asteeseen vajaaksi 45 minuutiksi.

Tuoksut olivat sen verran herkulliset, että päädyimme syömään laatikkoa jo sunnuntailounaaksi, vaikka ei vielä ollut edes pakollinen vegepäivä 😀 Toki myös maanantai lusittiin kunnon kristittyjen tapaan vegemeiningillä, mutta enpähän olisi uskonut tätäkään päivää tulevan, että lihaton ruoka houkuttaa niin paljon, että on pakko saada jo esimakua.
Jauhis-makaronilaatikko oli ihan jeppis hyvää, maustamisen kanssa on vaan vielä hieman tekemistä. Jauhikset olisivat mielestäni kaivanneet vielä reippaamalla kädellä maustamista, ehkä myös joitain yrttejä olisi voinut lisätä. Mutta ketsuppia päälle ja avot, hyvää se on! Ensi kerralla uskaltaa jo ronskimmin kokeilla mitkä mausteet täydentävät tätä gourmet-kokemusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti