tiistai 23. huhtikuuta 2019

Kana-persikkasalaatti


Salaattipäivä hoideltiin pois kuljeksimasta tämän viikon osalta. Päätin, että nyt onnistun ja teen oikeasti hyvää ja maistuvaa salaattia, jossa ei kuitenkaan ole törkeän raskasta kastiketta tai esimerkiksi pekonia. Mielessäni on siinnellyt ihanaiset hedelmät ym. ja nyt kanan seuraksi päätyikin persikka. Juustoksi valikoitui aurajuuston sijasta fetajuusto, mutta tästä päätöksestä on kiittäminen vain ja ainoastaan parempaa puoliskoani.

Kana-persikkasalaatti

jääsalaattipussi
1 kokonainen kurkku
rasia kirsikkatomaatteja
purkki (175g) fetajuustoa
tölkki (410g) persikoita sokeriliemessä
400g marinoimatonta kanaa, paljon mangocurrya (tai muuta maustetta)
Revi salaatti, pilko kurkut, tomaatit ja persikat ja sekoita fetan kanssa kulhossa. Paista kanasuikaleet tilkassa öljyä ja mausta haluamallasi mausteilla, itse käytin reippaasti mangocurrya. Laita kanasuikaleet lämpimänä salaatin sekaan, lisää halutessasi salaatinkastiketta ja syö.





Salaatinkastike on asia, josta joka jumalan käänteessä varoitellaan, kuinka epäterveellistä ja herraties mitä se on. Mutta jos vaihtoehtona on se, ettei syö salaattia ollenkaan, tai syö salaattia kastikkeen kanssa (tai sen varjolla 😀 ) niin mielestäni on aina parempi vaihtoehto käyttää pokkana kastiketta. Itse syön ihan järkyttävän vähän kasviksia ja ne vähätkin todennäköisesti jäisi syömättä jos kuivana jäystäisi, joten hyvällä omallatunnolla lotraan valkosipuli- tai thousand island -kastikkeiden kanssa.

Salaatti oli aivan törkeän hyvää! Voin vain kuvitella miten se proggaisi tuoreeltaan tehtynä, itse valmistin salaatin edellisenä päivänä evääksi ja sen takia kaikki nesteet olivat kulhon pohjalla. Mutta hyvää se silti oli! Tämä on salaatti mitä aidosti voin suositella. Lisänä kannattaa puputtaa rapsakkaa (vaaleaa) leipää, esimerkiksi uunin kautta käytetty valkosipulivoipatonki olisi erinomainen lisä tähän ateriaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti