Salaattipäivä hoideltiin pois
kuljeksimasta tämän viikon osalta. Päätin, että nyt onnistun ja
teen oikeasti hyvää ja maistuvaa salaattia, jossa ei kuitenkaan ole
törkeän raskasta kastiketta tai esimerkiksi pekonia. Mielessäni on
siinnellyt ihanaiset hedelmät ym. ja nyt kanan seuraksi päätyikin
persikka. Juustoksi valikoitui aurajuuston sijasta fetajuusto, mutta
tästä päätöksestä on kiittäminen vain ja ainoastaan parempaa
puoliskoani.
Kana-persikkasalaatti
jääsalaattipussi
1 kokonainen kurkku
rasia kirsikkatomaatteja
purkki (175g) fetajuustoa
tölkki (410g) persikoita
sokeriliemessä
400g marinoimatonta kanaa, paljon
mangocurrya (tai muuta maustetta)
Revi salaatti, pilko kurkut, tomaatit
ja persikat ja sekoita fetan kanssa kulhossa. Paista kanasuikaleet
tilkassa öljyä ja mausta haluamallasi mausteilla, itse käytin
reippaasti mangocurrya. Laita kanasuikaleet lämpimänä salaatin
sekaan, lisää halutessasi salaatinkastiketta ja syö.
Salaatinkastike on asia, josta joka
jumalan käänteessä varoitellaan, kuinka epäterveellistä ja
herraties mitä se on. Mutta jos vaihtoehtona on se, ettei syö
salaattia ollenkaan, tai syö salaattia kastikkeen kanssa (tai sen
varjolla 😀 ) niin mielestäni on aina parempi vaihtoehto
käyttää pokkana kastiketta. Itse syön ihan järkyttävän vähän
kasviksia ja ne vähätkin todennäköisesti jäisi syömättä jos
kuivana jäystäisi, joten hyvällä omallatunnolla lotraan
valkosipuli- tai thousand island -kastikkeiden kanssa.
Salaatti oli aivan törkeän hyvää!
Voin vain kuvitella miten se proggaisi tuoreeltaan tehtynä, itse
valmistin salaatin edellisenä päivänä evääksi ja sen takia
kaikki nesteet olivat kulhon pohjalla. Mutta hyvää se silti oli!
Tämä on salaatti mitä aidosti voin suositella. Lisänä kannattaa
puputtaa rapsakkaa (vaaleaa) leipää, esimerkiksi uunin kautta
käytetty valkosipulivoipatonki olisi erinomainen lisä tähän
ateriaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti