Tämä viikko kyseli jo senkärankaa.
Meillä on viikko sairastettu koko talouden voimin, eikä kauppaan
ole oikein jaksanut ja suuhun on heitetty mitä milloinkin on kiinni
saatu. Oma änkyräluonteeni piiskasi minut kuitenkin takaisin
ruotuun, sillä kuka leikkiin on lähtenyt sen myös kestäkööt.
Tein soijasuikalekastiketta ilman minkäänlaista hifistelyä. Heitin pannulle soijasuikaleita noin kanapaketillisen verran ja vettä niin, että suikaleet juuri ja juuri peittyivät. Mukaan vielä kanaliemikuutio. Kun vesi noin suurinpiirtein oli haihtunut, lisäsin mangocurrya, rouhittua valkosipulia ja grillausmaustetta sekä Floran pehmeä curry -kermaa purkillisen. Keittelin hetken ja totesin, että kastike tarvitsee lisäjytyä, joten lisäsin vielä chilijauhetta, valkopippuria ja paprikajauhetta. Lisukkeeksi keitin riisiä.
Lopputulos oli ihan jeppis, nopea
arkiruoka. Seuraavalla kierroksella lisäisin kastikkeen sekaan
paprikaa, ananasta tai jotain, joka antaa ruualle hieman
lisärakennetta.
Salaattipäivä lipsahti kriittisesti
perjantaille. Löysin hyvän kuuloisen ohjeen kinkkusalaatista, jonka
tekeminen ei kovin suuria ponnisteluja vaatinut.
Kinkkusalaatti
2 dl pastaa
150g
ylikypsää kinkkua
1 omena
1 suolakurkku
tlk ananaspaloja
1 pieni
punasipuli
200g herne-maissi-paprikaa
Kastike:
prk kermaviiliä
1 rkl
dijon-sinappia
1/2 rkl omenaviinietikkaa
suolaa ja mustapippuria
Keitä pasta ja lisää loppuvaiheessa
sekaan herne-maissi-paprika. Huuhdo lopuksi kylmällä vedellä.
Kuutioi omena, suolakurkku ja kinkku, hienonna sipuli. Sekoita
kastike ja yhdistä kaikki salaattiainekset. Anna maustua hetki
jääkaapissa ennen tarjoilua.
Jos kaapista ei satu löytymään omenaa, niin juusto olisi enemmän kuin hyvä vaihtoehto korvaavaksi ainesosaksi 😍
Salaatti oli hyvää, santsasin
toisenkin kupillisen. Tätä voisi kuvitella syövänsä kuumana
kesäpäivänä, kun haluaa jotain kevyttä, mutta täyttävää.
Suosittelen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti