tiistai 23. huhtikuuta 2019

Soijasuikalekastiketta ja kinkkusalaattia


Tämä viikko kyseli jo senkärankaa. Meillä on viikko sairastettu koko talouden voimin, eikä kauppaan ole oikein jaksanut ja suuhun on heitetty mitä milloinkin on kiinni saatu. Oma änkyräluonteeni piiskasi minut kuitenkin takaisin ruotuun, sillä kuka leikkiin on lähtenyt sen myös kestäkööt.


Tein soijasuikalekastiketta ilman minkäänlaista hifistelyä. Heitin pannulle soijasuikaleita noin kanapaketillisen verran ja vettä niin, että suikaleet juuri ja juuri peittyivät. Mukaan vielä kanaliemikuutio. Kun vesi noin suurinpiirtein oli haihtunut, lisäsin mangocurrya, rouhittua valkosipulia ja grillausmaustetta sekä Floran pehmeä curry -kermaa purkillisen. Keittelin hetken ja totesin, että kastike tarvitsee lisäjytyä, joten lisäsin vielä chilijauhetta, valkopippuria ja paprikajauhetta. Lisukkeeksi keitin riisiä.



Lopputulos oli ihan jeppis, nopea arkiruoka. Seuraavalla kierroksella lisäisin kastikkeen sekaan paprikaa, ananasta tai jotain, joka antaa ruualle hieman lisärakennetta.




Salaattipäivä lipsahti kriittisesti perjantaille. Löysin hyvän kuuloisen ohjeen kinkkusalaatista, jonka tekeminen ei kovin suuria ponnisteluja vaatinut.

Kinkkusalaatti 
2 dl pastaa 
150g ylikypsää kinkkua 
1 omena 
1 suolakurkku
 tlk ananaspaloja 
1 pieni punasipuli 
200g herne-maissi-paprikaa
 Kastike: 
prk kermaviiliä 
1 rkl dijon-sinappia 
1/2 rkl omenaviinietikkaa 
suolaa ja mustapippuria

Keitä pasta ja lisää loppuvaiheessa sekaan herne-maissi-paprika. Huuhdo lopuksi kylmällä vedellä. Kuutioi omena, suolakurkku ja kinkku, hienonna sipuli. Sekoita kastike ja yhdistä kaikki salaattiainekset. Anna maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.

Jos kaapista ei satu löytymään omenaa, niin juusto olisi enemmän kuin hyvä vaihtoehto korvaavaksi ainesosaksi 😍

Salaatti oli hyvää, santsasin toisenkin kupillisen. Tätä voisi kuvitella syövänsä kuumana kesäpäivänä, kun haluaa jotain kevyttä, mutta täyttävää. Suosittelen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti